19.7.18

DRAMA KOREA TERHEBAT - BLOOD

6:36 AM 0 Comments





Assalamualaikum,

Hari ni Una nak share drama korea yang terhebat seterusnya iaitu Blood. Pergh tajuk pun menakotkan kan? mmg pon sebab cita ni pasai vampire . hee.Tapi drama ni part takudnya masih boleh ditengok so korang xpayah risau. Ni antara drama2 korea yang terawal una tengok sebelum minat kdrama. Drama ni jugak la buat una keluar air mata sebab sedih gila haha. So una recommend sgt drama ni korang tengok. Watak utama dua2 ni pon dah kahwin real life lepas berlakon skali ,sweet kot walaupun menakotkan. Korang baca dlu sinopsis dia lepastu decide nak tengok x. Drama ni una bagi 8/10 , sebab apa kurang 2?? Sebab ending dia waaaa. . xmo bagi spoiler kat korang ,korang tengok taw.


SINOPSIS

Park Ji Sang (Ahn Jae-hyun) adalah doktor pakar dalam pembedahan hepato-pancreato-biliary di hospital penyelidikan kanser terbaik di negara ini. Dia juga seorang vampire atau nama melayunya pontianak :p Dia seorang yang seperti tiada perasaan dan selalu kesejukan. Antara rakan-rakannya ialah Yoo Ri Ta (Ku Hye-sun), seorang doktor yang memasuki sekolah perubatan pada usia 17 tahun dan juga anak kepada pengerusi kumpulan chaebol (anak orang kaya) yang memiliki hospital tempat kerja mereka. Ri Ta sangat berkebolehan tetapi sombong dan suka berbangga, tetapi Ji Sang jatuh cinta dengannya. Dia juga bertemu dengan Lee Jae Wook, pengarah hospital yang talam dua muka yang mahukan kepercayaan semua orang dengan sikap lemah lembutnya, tetapi secara disebaliknya dia  mempunyai cita-cita untuk berebut kuasa dan sangat kejaman.

PROFIL

Tajuk Drama : Blood
Sebutan Korea : Beulreodeu
Hangul: 블러드
Pengarah: Ki Min-Soo
Penulis : Park Jae-Bum
Siaran : KBS2
Episode: 20
Tarikh Release: February 16 - April 21, 2015
Bahasa: Korean
Negara : South Korea

PELAKON-PELAKON


PARK JI SANG  (AHN JAE HYUN)
*kalau pontianak macam ni <3
YOO RI TA ( GOO HYE SUN)
*isteri kepada yang di atas (real)
LEE JAE WOOK ( JI JIN HEE)
*tua2 pun handsome




korang jangan lupa tengok taw . Lepas dah tengok komen la pendapat cam na best ke idokk cita nie. hee. Yang mana xtaw nak tengok kat mna boleh tekan yang ni ----> BLOOD 

Tunggu drama seterusnya yer . ^ ^




Follow Us @soratemplates